Annons:

Sök

Annons:

Orienteringsfesten kommer till Rosenfors 2024 – kommunen går in som etappvärd

O-Ringen, världens största orienteringstävling, äger rum i Kalmar län nästa sommar och två delsträckor kommer gå i Rosenfors. Foto: Bildbyrån

Orienteringsfesten kommer till Rosenfors 2024 – kommunen går in som etappvärd

Nästa sommar kommer världens största orienteringstävling O-Ringen till Hultsfreds kommun. De två inledande etapperna arrangeras i Rosenfors och kommunen lägger över 200 000 kronor på att bli etappvärd. 

Annons:

O-Ringen, världens största orienteringsäventyr, har vanligtvis över 18 000 deltagare från ett 40-tal olika länder som gör cirka 75 000 etappstarter.

Oskarshamns kommun är värdkommun för nästa års upplaga av O-Ringen och Hultsfreds kommun hamnar också i blickfånget under tävlingen som alltid arrangeras vecka 30. 

De två första tävlingsetapperna, måndag och tisdag, avgörs i Rosenfors innan de tre sista etapperna hålls i och runt Oskarshamn. Onsdagen blir en tävlingsfri dag. Kommunalrådet Lars Rosander (C) ser med stor tillförsikt fram emot att tävlingen kommer till Hultsfreds kommun. 

– Det är en stor satsning och det kommer vara mycket folk i vårt område. Förhoppningsvis kan det gynna det lokala näringslivet med turism, boende och aktiviteter. Det är jätteroligt att O-Ringen har beslutat att förlägga två etapper i vår kommun, säger Lars Rosander (C).

Kommunen kliver in som etappvärd

Hultsfreds kommun har dessutom tackat ja till frågan om sponsring för att vara etappvärd för första tävlingsdagen. Det handlar om totalt 220 000 kronor. 

– Förslaget är vi blir etappvärd och går in med 200 000 kronor plus 10 000 kronor för priser till etappsegrare och 10 000 kronor för övriga egna kostnader i sammanhanget. Vi får uppmärksamhet och får med vår logotyp i allt material redan nu. Vid årets tävling i Åre sker marknadsföring av nästa års tävling. Vi kommer få vara med på olika webbsidor, annonser och självklart synas på plats under tävlingens gång, säger Lars Rosander. 

Oppositionsrådet Tomas Söreling (S) tycker att det är positivt att de två första etapperna går i Hultsfreds kommun. 

– Att det är de två första etapperna som går i vår kommun och i Rosenfors är det absolut bästa av alltihopa. Den lediga onsdagen kan vi och de närliggande kommunerna säkert dra nytta av. Det kommer vara mängder med busstrafik och man pratar om 100–150 bussar som ska gå från Oskarshamn till Rosenfors, säger Tomas Söreling. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: