Annons:

Sök

Annons:

Hyreshöjningen för nästa år avslöjas på måndag: ”En lösning på g”

På måndag kommer besked om hyreshöjningen för Hultsfreds Bostäders bestånd. Foto: Ossian Mathiasson

Hyreshöjningen för nästa år avslöjas på måndag: ”En lösning på g”

För första gången på flera år ser det ut som att Hultsfreds Bostäder och Hyresgästföreningen har nått en överenskommelse för nästa års hyreshöjning.

Annons:

De senaste årens förhandlingar har strandat och gått hela vägen upp till Hyresmarknadskommittén för ett avgörande på grund av att parterna har stått för långt ifrån varandra. 

En oberoende ordförande, som var utsedd av Hyresmarknadskommittén, fastställde 2021 års höjning till 1,75 procent efter att Hyresgästföreningens och Hultsfreds Bostäders förhandlingar strandat totalt. 

Nu tyder det mesta på att Hultsfreds Bostäder och Hyresgästföreningen har hittat en hyreshöjningsnivå för 2022 som båda parter kan acceptera. Beskedet om hyrorna kommer på måndag. 

– Jag har ett besked på måndag. Hyresgästföreningen brukar sätta agendan på när vi ska gå ut med saker och ting. VI har en lösning på g, så mycket kan jag säga, säger Åke Nilsson (KD), Hultsfreds Bostäders ordförande. 

Hultsfreds Bostäder har tidigare gått ut med att de vill höja hyran med 4,95 procent för andra året i rad trots att hyreskalkylen ligger betydligt högre. Det kommunala bostadsbolaget fick inget nollbud från Hyresgästföreningen i år. 

– Det känns jättebra att slippa dra det upp till Hyresmarknadskommittén. Sedan är väl inte alla parter nöjda med en förhandling men det kan vi kommentera lite mer efteråt, säger Åke Nilsson.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: