Annons:

Sök

Annons:

JUST NU: Landshövdingen slutar – här är hans nya jobb

Peter Sandwall lämnar jobbet som landshövding i länet. Foto: Ossian Mathiasson

JUST NU: Landshövdingen slutar – här är hans nya jobb

Länsstyrelsens chef, landshövdingen Peter Sandwall, slutar. Han ska bli ny statssekreterare hos den nya försvarsministern Pål Jonsson.

Annons:

Peter Sandwall utsågs till landshövding sommaren 2020. Hans förordnade har gällt till 2026, men nu slutar Peter Sandwall som landshövding. 

Han ska bli ny statssekreterare hos den nya försvarsministern Pål Jonsson (M). Den nya tjänsten på försvarsdepartementet tillträder han redan på måndag den 7 november.

– Min plan har hela tiden varit att jobba långsiktigt med att utveckla länet och länsstyrelsen. Men så tränger sig omvärlden på; med krig, EU-ordförandeskap med mera. Och om regeringen bedömer att jag behövs på annan plats, då är det det som gäller, säger Peter Sandwall i ett presssmeddelande.

Att lämna Kalmar län är tungt, säger Peter Sandwall.

– Det har varit många fina möten, med både små och stora frågor att lösa, runtomkring i vårt unika län. På samma sätt känns det också tungt att lämna kollegorna på länsstyrelsen. Här finns en kompetens med bredd och djup som är lika unik.

Han blir vikarierande landshövding

Regeringen har utsett Johan Blom som vikarierande landshövding. Han har tidigare varit länsråd och vikarierande landshövding i Värmland. Han tillträder med omedelbar verkan.

– Jag har stor respekt för detta uppdrag. Jag vet att Länsstyrelsen Kalmar län tidigare haft en instabil ledning under flera perioder och mitt uppdrag blir nu att i avvaktan på en permanent lösning fortsätta utveckla det fina arbete som Peter Sandwall har drivit. Jag vill bibehålla så god stabilitet som möjligt trots läget, säger Johan Blom.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: