Annons:

Sök

Annons:

Markägare kompenseras för välkomstskyltar – här är summan som de får

Privata markägare får 10 000 kronor vardera för att Hultsfreds kommun får ha en välkomstskylt på deras mark i 25 år. Foto: Hultsfreds kommun

Markägare kompenseras för välkomstskyltar – här är summan som de får

Nya välkomstskyltar har placerats vid infarterna till orterna i Hultsfreds kommun. Nu betalar Hultsfreds kommun ut pengar till privata markägare som ska ha skyltar på sin mark i 25 år. 

Annons:

18 välkomstskyltar välkomnar sedan några månader tillbaka kommuninvånare och besökare till kommunens olika orter. Skyltarna är placerade vid orternas infarter och motiven som återfinns på skyltarna varierar för att lyfta fram det unika och speciella med varje ort. 

Kommunalrådet Lars Rosander (C) är tacksam över alla markägare som har möjliggjort att markavtal för skyltplaceringarna kunnat lösas snabbt.

Många skyltar står på kommunens mark i anslutning till tätorterna. I de fall som kommunen inte äger marken har de träffat nyttjanderättsavtal med privata markägare. De olika orterna som nyttjanderaättsavtal för välkomstskyltar har upprättats är Järnforsen, Lönneberga, Mörlunda, Rosenfors, Vena och Virserum. 

– Det är totalt elva privata markägare och vi hade på KSAU uppe ett nyttjanderättsavtal med nio av dessa. För de två återstående pågår förhandling. Nyttjanderätten är på 25 år och en engångsersättning för markupplåtelsen till varje skylt är på 10 000 kronor. För att inte behöva betala ut 400 kronor varje år så får de hela beloppet (10 000 kronor) som en engångssumma, säger Lars Rosander (C). 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: