Annons:

Sök

Annons:

Politiker undrar var välkomstskyltarna är:

Tomas Söreling (S) undrar var de utlovade välkomstskyltarna finns någonstans. "Vi har sett skyltarna men vi vet inte var de är", säger oppositionsrådet. Foto: Ossian Mathiasson

Politiker undrar var välkomstskyltarna är: "Konstigt att inget har hänt"

Det finns förslag på nya välkomstskyltar till orterna i Hultsfreds kommun, men inget har hänt. Owe Samuelssons nyväckta motion ska få fart på ärendehanteringen. 
– Jag tycker att Owes motion är berättigad, säger oppositionsrådet Tomas Söreling (S).

Annons:

Flera politiker, bland annat från Centerpartiet och Socialdemokraterna, har de senaste åren lämnat in motioner för att få till nya välkomstskyltar till orterna i Hultsfreds kommun. 

Den politiska ledningen gav för ett år sedan klartecken för välkomstskyltar. 20 förslag på välkomstskyltar har tagits fram och varje ort får en symbol som ska symbolisera något särskilt med respektive ort.

Owe Samuelsson (C) kom i oktober med en ny motion för att få fart på ärendet och motionen behandlades i fullmäktige i onsdags.  

– För ungefär ett år sedan väckte jag den här motionen tillsammans med en annan centerpartist. Även Socialdemokraterna väckte en motion med samma innebörd. Inget har hänt så det är därför jag har kommit med påstötningen, säger Owe Samuelsson, ledamot för Centerpartiet i kommunfullmäktige. 

"Vet inte var de är"

Tomas Söreling (S), oppositionsråd i Hultsfreds kommun, tycker att det är tråkigt att inget har hänt. 

– Jag tycker att Owes motion är berättigad. Han ställer frågan om vad som har hänt och det undrar vi också i och med att vi lämnade in en motion. Det har varit uppe i KSAU och vi har till och med fått se de här nya skyltarna. Det är lite konstigt att inget har hänt. Jag har framfört samma åsikt till kommunalrådet (Lars Rosander). Vi har sett skyltarna men vi vet inte var de är, säger Söreling.

Samuelssons motion om välkomstskyltar har remitterats till informationsenheten för beredning. 

– Skyltarna, som vi har sett prov på, ska symbolisera något från varje ort samtidigt som det finns en röd tråd. Jag tror att det blir bra så fort man får fart på ärendet och jag tror att man kommer ta upp det igen. Ärendet är högaktuellt, säger Tomas Söreling (S) i samband med pressträffen för kommunstyrelsens arbetsutskott i torsdags. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: