Annons:

Sök

Annons:

Rockarkivets största donator har lämnat ny gåva

Stefan Ölvebring på Svenskt Rockarkiv har fått en ny donation. Foto: Ossian Mathiasson

Rockarkivets största donator har lämnat ny gåva

Svenskt Rockarkiv i Hultsfred har en donator som skickar paket flera gånger per år med blandade grejer. Förra veckan fick Stefan Ölvebring ta emot två välfyllda paket.
– När jag hämtade paketen så såg jag på avin att de vägde över tolv kilo styck, säger han.

Annons:

Donatorn från Västerås, som i övrigt vill vara anonym, har gjort detta i nästan tio års tid och är en av rockarkivets största privata donatorer. 

En stor och fin donation satte verkligen Stefan Ölvebring i sysselsättning tidigare i veckan då det kom två stora paket på sammanlagt 25 kilo.

– Donationen innehöll lite av varje och det gör det alltid. Det är några musiktidningar, böcker, skivor i olika format så det är alltid blandat, säger Stefan Ölvebring och fortsätter:

– Ibland är det ett paket, ibland är det flera och ibland skickar han ett vadderat kuvert med några få saker i. Det är flera gånger per år som det kommer en sådan laddning. 

"Så vi vill att det ska fungera"

Ölvebring ser ett stort värde i att rockarkivet får ta över materialet och använda det i verksamheten. 

– Det är precis så vi vill att det ska fungera. När folk städar ur källaren eller vinden så är jag säker på att de hittar gamla affischer, skivor och tidningar som de inte tror är något att ha och i stället slänger det på Kejsarkullen. Skulle de ringa och berätta vad de har hittat så är vi självklart intresserade och kan till och med åka och hämta det, säger Ölvebring. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: