Annons:

Sök

Annons:

Snabbladdare för elfordon är invigd i Målilla:

Nu kan man ladda sitt elfordon på flera platser i Hultsfreds kommun. I dag invigdes snabbladdare med tre uttag på Atlantvägen i Målilla. Foto: Ossian Mathiasson

Snabbladdare för elfordon är invigd i Målilla: "Förstärker infrastrukturen"

Det finns sedan tidigare laddstolpar för elfordon på flera platser i Hultsfreds kommun. I dag invigdes den första snabbladdaren med tre ladduttag vid Atlantvägen i Målilla.

Annons:

I dag har det varit invigning av Hultsfreds kommuns och Högsby kommuns nya laddstolpar för elfordon. Den senaste laddstolpen som har kommit upp i Hultsfreds kommun är placerad på Atlantvägen i Målilla och vid dagens invigning fanns kommunalråden i de två kommunerna, Lars Rosander (C) och Stihna Johansson-Evertsson (C), på plats och det gjorde ävenHögsby kommuns utvecklingsstrateg Jonas Högquist och Arvid Lindblad, hållbarhetsstrateg på Hultsfred-Vimmerby miljö- och byggnadsförvaltning.

Fem laddstolpar i Hultsfred

Bara i Hultsfreds tätort finns fem laddstolpar med flera uttag uppsatta, det vill säga två vid polishuset, två vid RockCity och en vid Frendo. Det finns en på Björkmossavägen i Virserum och nu har kommunens första snabbladdare med tre uttag satts upp i Målilla. 

– Vi är väldigt glada att kunna erbjuda den här tjänsten. Det förstärker infrastrukturen för laddning och vi hoppas att det ska förenkla för alla med elbil, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Laddstolparna i Hultsfreds kommun har medfinansierats av Naturvårdsverkets satsning Klimatklivet, som stöttar åtgärder med klimatnytta. De har fått 415 000 kronor i bidrag och skjutit till resten för att nå till totalkostnaden på cirka en miljon kronor. 

Vid varje laddstolpe finns en instruktion över hur man gör för att ladda bilen och kommunens laddstolpar består av en snabbladdare på upp till 50 kilowatt och flera ladduttag på upp till 22 kilowatt.

– Här i Målilla är det som mest trafikintensivt i vår kommun där flera vägar möts. Vi har två snabbladdare och en laddar med växelström. Det är snabbladdare som gör bilarna klara på 30-60 minuter och det beror på hur stort batteri man har i bilen, säger Arvid Lindblad. 

Inga planer på fler laddstolpar

Anläggningen på Atlantvägen i Målilla sattes upp i höstas och kopplades in innan årsskiftet, vilket ÖSK har haft ansvar för. Det finns inga planer på att sätta upp fler laddstolpar för tillfället. 

– Nej, inte för närvarande. Vi har gjort den här stora satsningen och nu ska vi se hur användningen blir, säger Lars Rosander. 

Kommunalrådet Stihna Johansson-Evertsson säger så här:

– Förutom en bra service till våra besökare hoppas vi att det i förlängningen också gör att fler överväger att skaffa en elbil. Elbilar är väl det som ökar mest när det gäller miljöbilar, säger hon. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: