Annons:

Sök

Annons:

Hemtjänsten i Målilla kan bli testpiloter för biogasbilar:

Tanken är att hemtjänsten i Målilla ska bli testpiloter för biogasbilar när biogasmacken står klar på orten vid årsskiftet. Foto: Ossian Mathiasson

Hemtjänsten i Målilla kan bli testpiloter för biogasbilar: "Har tackat ja"

Hultsfreds kommun planerar att låta hemtjänsten i Målilla bli testpiloter för biogasbilar när den nya biogasmacken står färdig på handelsområdet i Målilla.
– Vi har inte tagit några beslut än. Det är mest ett resonemang om att vi ska gå i den riktningen, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Annons:

Kalmar Länstrafiks nya upphandling av serviceresor, närtrafik och skolskjuts för de kommande sex åren är klar och visar att det ska byggas biogasmackar i Vimmerby, Hultsfred, Målilla och Högsby. 

Nu har Hultsfreds kommun planer på att hemtjänsten i Målilla ska bli testpiloter för biogasbilar. 

– När vi får en biogasanläggning i Målilla och Hultsfred är det naturligt att köpa in och leasa biogasbilar framöver. Vi eftersträvar att skapa fossilfria fordonstransporter. Det är naturligt att det blir i Målilla eftersom det är där pumpen finns. Men vi har inte tagit några beslut, det är mest ett resonemang om att vi ska gå i den riktningen, säger Lars Rosander. 

När kan det bli möjligt att det sker?

– Vi har bilar som vi byter ut efter några år och det beror på när det är dags att byta nästa gång. Macken i Målilla kommer i alla fall finnas på plats efter årsskiftet, säger Rosander och fortsätter:

– Vi har en pump i Målilla och hemtjänsten har naturligtvis mycket trafik så det känns mycket lämpligt. Planen är inte satt än utan det jobbar Arvid Lindblad (kommunens hållbarhetsstrateg) med. Han kommer med mer detaljerade planer framöver. 

"Vi är i startgroparna"

Arvid Lindblad berättar att arbetet är i sin linda. 

– Ja, vi är i startgroparna så vi vet inte hur det blir. I Målilla är det främst hemtjänsten som vi har bilar i. Om det är någonstans som vi ska börja så är det där, säger Arvid Lindblad. 

Ulrika Larsson på hemtjänsten i Målilla berättar att de har fått frågan från kommunen om att testa det. 

– Vi har tackat jag och tycker att det är jättepositivt om vi kan vara med och testa körning av biogasbilar, säger Ulrika Larsson.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: