Annons:

Sök

Annons:

HÄR ÄR ÅRETS FÖRETAGARE I HULTSFREDS KOMMUN

Familjen Birgersson, som driver Hagelsrums Biogas AB och bygger tankstationer för biogasbilar, har utsetts till Årets Företagare i Hultsfreds kommun. Foto: Ossian Mathiasson

HÄR ÄR ÅRETS FÖRETAGARE I HULTSFREDS KOMMUN

Företagsgalan i Hultsfred är uppskjuten på obestämd tid. I dag delades ändå priset till Årets företagare ut och vinnare är Hagelsrums Biogas, som satsar stenhårt på biogas som fordonsbränsle. 

Till följd av coronapandemin valde Företagarna Hultsfred att ställa in vårens företagsgala i Hultsfred. För att ändå dela ut priset för Årets Företagare överlämnade Robin Körner och Carl-Anton Johansson från Företagarna priset till familjen Birgersson, som driver Hagelsrum Biogas och har byggt upp en biogasmack i Målilla genom att ta en gasledning från gården i Hagelsrum till handelsområdet i Målilla. 

På plats för att ta emot priset vid den nya biogasmacken i Målilla var Åke, Tom, Hanna och Jakob Birgersson. 

Tre tankstationer för närproducerad biogas från Hagelsrums Gård har kommit på plats i Högsby, Vimmerby och Målilla. Tankstationen i Hultsfred kommer på plats under sommaren.

Fakta

Här är Företagarna Hultsfreds motivering: ”I en tid då klimatfrågan står i fokus väljer Årets Företagare Hultsfred att vidareutveckla sin verksamhet i en traditionell bransch och satsa på miljövänlig energiproduktion genom att omvandla verksamhetens avfalls- och restprodukter till biogas. Årets Företagare visar prov på att landsbygdsföretag är och blir en viktig del i en cirkulär ekonomi, något som förhoppningsvis kan leda till att fler vågar utveckla sina landsbygdsföretag, vilket i sin tur leder till en levande landsbygd. En enig jury har kommit fram till att Årets Företagare Hultsfred 2019 är en mycket värdig vinnare”. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

MEST KOMMENTERAT

Annons:

Annons: