Annons:

Sök

Annons:

HÄR ÄR ÅRETS FÖRETAGARE I HULTSFREDS KOMMUN

Familjen Birgersson, som driver Hagelsrums Biogas AB och bygger tankstationer för biogasbilar, har utsetts till Årets Företagare i Hultsfreds kommun. Foto: Ossian Mathiasson

HÄR ÄR ÅRETS FÖRETAGARE I HULTSFREDS KOMMUN

Företagsgalan i Hultsfred är uppskjuten på obestämd tid. I dag delades ändå priset till Årets företagare ut och vinnare är Hagelsrums Biogas, som satsar stenhårt på biogas som fordonsbränsle. 

Annons:

Till följd av coronapandemin valde Företagarna Hultsfred att ställa in vårens företagsgala i Hultsfred. För att ändå dela ut priset för Årets Företagare överlämnade Robin Körner och Carl-Anton Johansson från Företagarna priset till familjen Birgersson, som driver Hagelsrum Biogas och har byggt upp en biogasmack i Målilla genom att ta en gasledning från gården i Hagelsrum till handelsområdet i Målilla. 

På plats för att ta emot priset vid den nya biogasmacken i Målilla var Åke, Tom, Hanna och Jakob Birgersson. 

Tre tankstationer för närproducerad biogas från Hagelsrums Gård har kommit på plats i Högsby, Vimmerby och Målilla. Tankstationen i Hultsfred kommer på plats under sommaren.

Fakta

Här är Företagarna Hultsfreds motivering: ”I en tid då klimatfrågan står i fokus väljer Årets Företagare Hultsfred att vidareutveckla sin verksamhet i en traditionell bransch och satsa på miljövänlig energiproduktion genom att omvandla verksamhetens avfalls- och restprodukter till biogas. Årets Företagare visar prov på att landsbygdsföretag är och blir en viktig del i en cirkulär ekonomi, något som förhoppningsvis kan leda till att fler vågar utveckla sina landsbygdsföretag, vilket i sin tur leder till en levande landsbygd. En enig jury har kommit fram till att Årets Företagare Hultsfred 2019 är en mycket värdig vinnare”. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: