Annons:

Sök

Annons:

Hultsfredsföretag på jakt efter större lokaler och mer personal

Tareq Hassans företag är på jakt efter större lokaler och mer personal. Foto: Ossian Mathiasson

Hultsfredsföretag på jakt efter större lokaler och mer personal

Tareq Hassans tandvårdsklinik i Hultsfred behöver flytta till större lokaler och tittar på nyanställningar. 
– Jag vill helst att vi flyttar och gör allting färdigt inom ett år, säger han.

Annons:

Tareq Hassan kan se tillbaka på fyra lyckade år som privattandläkare i Hultsfred. Han startade Tareqs klinik i januari 2017 och företaget består numera av två tandläkare, tre tandsköterskor och en städerska. Antalet aktiva kunder som har listat sig på kliniken ligger mellan 2 000 och 2 500.

– Den går väldigt bra och åren går så fort. Vi har haft kunder sedan vi startade i januari 2017 och det kommer hela tiden nya kunder. Vi försöker vara så effektiva som möjligt, säger Tareq Hassan. 

Vill stanna kvar i Hultsfred

Med fler kunder och större personalstyrka känner Tareq Hassan att det är dags att börja titta sig omkring för nya, större lokaler i Hultsfred. 

– Vi söker efter större lokaler så vi inte går på varandra. Det känns som att det är vad vi behöver. Den nuvarande lokalen är ganska bra men vi tycker att den är för liten. Vi har anställt mer personal och det behövs ännu mer personal. Vi har bara två behandlingsrum och vill gärna ha fyra stycken, säger Tareq Hassan.

Han betonar vikten av att verksamheten ska finnas kvar i Hultsfred. 

– Vi har ganska många kunder som bor i Hultsfred så det är viktigt att vara kvar här.

Har du hittat någon lokal?

– Det finns lokaler men ska man göra en tandläkarklinik så finns det mycket krav och regler att förhålla sig till. Det måste först och främst vara en fin och fräsch lokal innan man bygger om. När vi väl har hittat en lokal så tar det tid innan vi är klara med ombyggnationen. Första steget är att hitta en bra lokal och andra steget är att göra om lokalen till en tandläkarklinik. Lägg därtill att flyttprocessen tar tid. 

"Vill ha en riktigt bra lokal"

Väggarna måste göras på ett speciellt sätt när man bedriver tandvård med röntgenbilder. 

– Då måste det vara extra skydd i väggar, dörrar och fönster.

När kan det bli aktuellt med en flytt?

– Allt handlar om att hitta rätt och påbörja ombyggnationen. Jag vill helst att vi flyttar och gör allting färdigt inom ett år men jag vill inte heller ha bråttom. Man vill ha en riktigt bra lokal för det är inte lätt att flytta med all utrustning. Vi har mycket ny utrustning men vi ska säkert köpa mer om vi flyttar och får flera nya rum.  

Tittar på nyanställningar

Ibland jobbar samtliga fem medarbetare på kliniken och han berättar att det finns tankar på att nyanställa ytterligare en tandsköterska. 

– Ja, så är det. Ansökningstiden har gått ut och vi ska inom kort börja göra en del intervjuer. Vi söker en tandsköterska och eventuellt en tandhygienist men då måste vi absolut ha större lokaler. En hygienist behöver ett eget rum. 

Hur har coronapandemin påverkat din verksamhet?

– Vi har klarat oss bra under pandemin. VI har funnits på plats hela tiden för vi tycker att vi tillhör vårdpersonal som ska finnas på plats och bedriva vår verksamhet som vanligt. Vi prioriterar kundernas säkerhet och följer strikta hygienrutiner som myndigheternas rekommendationer.   

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: