Annons:

Sök
  • Citypraktiken får ny ägare: Han tar över – växer med ny lokal och fler anställda

    Tareq Hassan tar över Citypraktiken efter Göran Stendahl, tv. Den 6 september är det skarpt läge, då slås Tareqs Klinik och Citypraktiken ihop till en verksamhet med sammanlagt tio anställda. Foto: Lotta Madestam

  • Citypraktiken får ny ägare: Han tar över – växer med ny lokal och fler anställda

    Ritningen över den nya kliniken, som det kan komma att se ut när båda lokalerna slagits ihop.

  • Citypraktiken får ny ägare: Han tar över – växer med ny lokal och fler anställda

    Tareq Hassan tar dessutom över grannlokalen, där Sko-Centrum tidigare låg och gör en enda stor klinik. Det betyder att lokalen växer från dagens 175 kvadratmeter med ytterligare 100. Foto: Lotta Madestam

  • Citypraktiken får ny ägare: Han tar över – växer med ny lokal och fler anställda

    Även Citypraktikens befintliga lokaler ska renoveras. Göran Stendahl blir kvar som anställd tandläkare, ett beslut Tareq Hassan uppskattar. Foto: Lotta Madestam

  • Citypraktiken får ny ägare: Han tar över – växer med ny lokal och fler anställda

    Foto: Lotta Madestam

Citypraktiken får ny ägare: Han tar över – växer med ny lokal och fler anställda

Tareqs Klinik AB tar över Citypraktiken i Hultsfred efter Göran Stendahl, som blir kvar som anställd tandläkare. Samtidigt växer kliniken till att omfatta även Sko-Centrums tidigare lokal.
– Tanken att satsa på en större klinik har funnits länge. Det här känns både spännande och inspirerande, säger Tareq Hassan.

Annons:

Tareq Hassan driver för närvarande sin klinik i markplan på ett av Hultsfreds Bostäders hyreshus vid stationen. Länge har han önskat växa i en större lokal.

– De senaste ett-två åren har jag sökt mer aktivt och även tittat på några lokaler. Så fick jag se att det var en lokal ledig, bredvid Citypraktiken, berättar Tareq Hassan, som bor i Vimmerby.

”Hade inte tänkt i de banorna”

Frågan ställdes till Citypraktikens ägare Göran Stendahl, även han Vimmerby, om det fanns intresse av att samarbeta eller om han ville trappa ner och sälja.

– Jag hade inte tänkt i de banorna, erkänner Göran, men det födde en tanke hos mig också. Vi har samarbetat tidigare genom att hänvisa akuta patienter till varandra när någon av oss varit ledig, så jag tyckte det här lät som en bra lösning. Jag är ju ändå 66 år.

Beslutet man landade i tillsammans blev att Tareqs Klinik AB tar över verksamheten och Göran blir kvar som anställd tandläkare på ungefär 25 timmar i veckan. Ett beslut Tareq uppskattar.

– Det är bra för patienternas skull, så behåller vi kontinuiteten, tillägger han.

Växer i grannlokalen

Den 6 september är det skarpt läge – men en tid än kommer verksamheten drivas i båda lokalerna. Det är för trångt för att slå ihop båda i en och samma lokal.

Det är dock högst tillfälligt. Befintliga lokaler i centrum, där Citypraktiken varit sedan starten 1989, ska slås samman med grannlokalen där Sko-Centrum låg.

På så sätt växer lokalen från dagens ungefär 175 kvadratmeter med ytterligare runt 100 och från fyra behandlingsrum till sju.

– Tanken att driva en stor, fin klinik har alltid funnits hos mig. En tom, ändamålsenlig lokal har varit förutsättningen. Nu löste det sig istället på det här bra sättet, säger Tareq Hassan som slutade på Folktandvården för att starta egen privatklinik i januari 2017.

– Här kommer bli riktigt bra, med stora, fräscha lokaler. Vi passar även på att renovera den gamla delen, samtidigt som vi utökar samarbetet med kedjan Dentalum som valt att etablera sig i länet genom Tareqs Klinik AB. 

Tio i personalen

Ritningen ligger i det närmaste klar på bordet, det kan komma att bli någon mindre justering. Ombyggnationen är tänkt att gå igång så fort som möjligt och man hoppas allt ska stå klart kring nyår.

Samtliga Göran Stendahls anställda har tackat ja till att vara kvar, så totalt kommer Tareqs Klinik bestå av tre tandläkare, fyra tandsköterskor, två tandhygienister, varav en är anställd och en arbetar som konsult, och en städerska.

– Alla tycker det ska bli roligt och spännande att få vara med om något nytt och få vara med och bygga upp kliniken, säger Göran Stendahl.

Kan satsningen komma att leda till nyanställningar när allt är klart?

– Vi talar ju om sju behandlingsrum, så på sikt behöver vi utöka med i alla fall en tandläkare och två tandsköterskor, säger Tareq Hassan, som hoppas få välkomna både gamla och nya kunder.

Vad tror du om möjligheten att hitta kompetent personal, det talas ju ständigt om personalbrist i yrket?

– Det blir svårt, men vi hoppas det ska locka att jobba på en stor och fräsch klinik som ligger i centrum, säger Tareq Hassan.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: