Annons:

Sök
Nu kan du odla dina egna

Nu kan du odla dina egna "hultspeas" då det finns ett begränsat antal kostnadsfria påsar med ärtfrön i kommunens matbutiker. Foto: Hultsfreds kommun

Nu kan du odla dina egna "hultspeas" alldeles gratis

För att sätta fokus på Agenda 2030 delas nu ett begränsat antal påsar med ärtfrön, så kallade "hultspeas", ut i matbutiker runt om i Hultsfreds kommun.

Annons:

Att minska köttätandet är ett delmål under punkt 13 inom FN:s globala hållbarhetsmål. Vegetabiliskt protein innebär lägre utsläpp än animaliskt, och ännu bättre blir det om man odlar själv. Ärtor innehåller mycket protein och är dessutom både gott och nyttigt, meddelar Hultsfreds kommun via sin webbplats.

I syfte att sätta fokus på de globala målen, på hållbarhet och på hälsa kommer ett begränsat antal påsar med ärtfrön, märkta "hultspeas", finnas i matbutiker runt om i kommunen. Dessa kan hämtas utan kostnad så långt lagret räcker.

Hultsfred, Hultspeace, Hultspeas

Själva namnet "hultspeas" är en ordlek, enligt Arvid Lindblad, hållbarhetsstrateg på Hultsfreds kommun:

"Vi brukar använda “hultspeace" som uttryck för den speciella anda som finns här i vår kommun, och därför kändes det lite extra roligt att kunna erbjuda invånarna egna hultspeas", säger Arvid Lindblad i ett uttalande på kommunens hemsida. 

Annons:

Henrik Nestor

henrik@henriknestor.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: