Annons:

Sök

Annons:

De vill göra cykelväg intill tungt trafikerad väg

Socialdemokraterna vill att Hultsfreds kommun bygger en cykelväg mellan Hultsfred och Silverdalen. Foto: Pixabay

De vill göra cykelväg intill tungt trafikerad väg

Fyra Socialdemokrater från Hultsfreds kommun har i en motion föreslagit en gång- och cykelväg mellan Hultsfred och Silverdalen.

Annons:

Det är Tommy Rälg, Lena Hasting, Jonny Bengtsson och Janette Persson som har författat motionen som ska gå upp till kommunfullmäktige.

I Silverdalens samhälle arbetas det med att gå till en gång- och cykelväg och nu vill Socialdemokraterna gå ett steg längre genom att underlätta cykelpendling mellan Hultsfred och Silverdalen. 

”Det går naturligtvis att cykla även idag men det är förenat med stor fara på grund av den tunga trafiken på länsväg 129 men om det skapas en cykelväg så skulle vi göra en stor insats för miljö, folkhälsan och att orterna knyts samman ytterligare”, skriver motionärerna. 

Vägen är tungt trafikerad

Det har genom årens lopp pratats om att det vore bra med en gång- och cykelväg mellan de aktuella orterna på grund av att det är en tungt trafikerad väg. 

”Frågan har lyfts om önskemål att kunna cykla, i alla fall sommartid från bostaden i Silverdalen till jobbet i Hultsfred och givetvis åt andra hållet”, skriver dem. 

Socialdemokraterna yrkar att kommunfullmäktige i Hultsfred beslutar att bygga en gång- och cykelväg mellan orterna på länsväg 129 samt att kommunen uppmanar Trafikverket att göra upprustningen av vägsträckan. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: